ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Νέα αναβολή για το Brexit-Καλεί την αντιπολίτευση σε συνεργασία

20:44 - 02 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Μέι: Νέα αναβολή για το Brexit-Καλεί την αντιπολίτευση σε συνεργασία
Νέα αναβολή στο Brexit προτίθεται να ζητήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι είναι τόσο πορωμένοι, που θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως χρειαζόμαστε μία συμφωνία και για τον λόγο αυτόν ζητάμε νέα παράταση για το άρθρο 50». Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ατέρμονες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας πως «δεν δούλεψε» και δεν έχει νόημα να επαναληφθούν. Πρότεινε, δε, ως λύση, την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα και να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνομιλίες «για να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού μια λύση», την οποία θα προτείνουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

«Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση», τόνισε η Μέι, ενώ σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή των ευρωεκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει μέχρι τις 12 Απριλίου να προτείνει ένα σχέδιο στην Ε.Ε., αλλιώς θα αποχωρήσει από την Ενωση χωρίς συμφωνία. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 02 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.