ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόρμπιν:Εποικοδομητικές οι συνομιλίες με την Μέι-Η ατζέντα και η συνέχεια

20:37 - 03 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Κόρμπιν:Εποικοδομητικές οι συνομιλίες με την Μέι-Η ατζέντα και η συνέχεια
Έλαβε τέλος πριν από λίγη ώρα η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι και τον ηγέτη των Εργατικών , Τζέρεμι Κόρμπιν με στόχο την εξεύρεση μίας λύσης για το Brexit.

Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες – διάρκειας περίπου δύο ωρών - ο Κόρμπιν, καθώς οι δύο ηγέτες προσπάθησαν να δώσουν τέλος στο αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι αμφότεροι συμφώνησαν στη δημιουργία «ενός προγράμματος εργασίας μεταξύ των ομάδων τους ώστε να  εξερευνήσουν το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας». 

Τα δύο κόμματα έχουν συστήσει από μία διαπραγματευτική ομάδα και αύριο Πέμπτη οι δύο ομάδες θα συζητήσουν ξανά και στο προσκήνιο θα τεθούν τα τεχνικά θέματα.

Όπως μεταδίδει το BBC, και οι δύο πλευρές έδειξαν ευελιξία κατά τη διάρκεια της συζήτησης που στόχο έχει τη δημιουργία ένος «κοινού σχεδίου» επί του διαζυγίου. 

Νωρίτερα σήμερα,  Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν σήμερα με 311 κατά και 310 υπέρ τη συνέχιση «ενδεικτικών ψηφοφορίων», με τη συμμετοχή του πρόεδρου της Βουλής Τζον Μπέρκοου στην ψηφοφορία καθώς υπήρξε ισοψηφία. Οι «ενδεικτικές ψηφοφορίες» είναι η διαδικασία επί της οποίας οι Βρετανοί βουλευτέ ψηφίζουν επί μιας σειράς επιλογών που αποσκοπούν στη δοκιμή της βούλησης του Κοινοβουλίου και να δει τι επιθυμεί η πλειοψηφία.

Στην περίπτωση του Brexit, υποστηρικτές των «ενδεικτικών ψήφοφοριών» πιστεύουν ότι η διαδικασία μπορεί να «λύσει» το πολιτικό αδιέξοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:46 - 03 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.