ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πενς σε Τουρκία: Σύμμαχος του ΝΑΤΟ ή S-400

22:16 - 03 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς κάλεσε την Τετάρτη την Τουρκία να επιλέξει ανάμεσα στη διατήρησή της ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και στη λήψη «παράτολμων αποφάσεων», όπως είναι η αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Στην ομιλία του, με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση «της πιο επιτυχημένης στρατιωτικής συμμαχίας στην ιστορία», όπως χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, ο Πενς ενέτεινε τις πιέσεις προς την Άγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή με τη Μόσχα, μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει: Θέλει να παραμείνει κρίσιμος εταίρος στην πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία ή θέλει να διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης λαμβάνοντας τέτοιες παράτολμες αποφάσεις που υπονομεύουν τη συμμαχία μας;» διερωτήθηκε.

Λίγο νωρίτερα, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, ο Πενς υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει ότι δεν θα παραμείνει άπραγος την ώρα που οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ «αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας που απειλούν τη συνοχή της συμμαχίας μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:26 - 03 Απρ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.