ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στον δράστη της Νέας Ζηλανδίας

07:36 - 04 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί για δεύτερη φορά ο Μπρέντον Τάραντ, ο δράστης της τραγωδίας στα ισλαμικά τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Όκλαντ.

Κατηγορίες για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας που συνδέονται με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς τη 15η Μαρτίου απαγγέλθηκαν σε 28χρονο υπήκοο Αυστραλίας, γνωστοποίησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας. Ο άνδρας, που θεωρείται οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, πρόκειται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου της Κράιστσερτς, μέσω βιντεοσύνδεσης με το Όκλαντ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η νεοζηλανδική αστυνομία ανέφερε ότι «εξακολουθούν να εξετάζονται» κι άλλες κατηγορίες, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα σχολιάσει τη δικογραφία που σχηματίζεται, διότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη. Ο Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48 στα δύο τεμένη στα μέσα του Μαρτίου. Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, την επομένη του μακελειού, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μόνο έναν φόνο, καθώς οι αρχές ήθελαν να κινηθούν γρήγορα, αλλά νέες κατηγορίες προστέθηκαν κατόπιν. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές εάν θα του ασκηθεί δίωξη για τρομοκρατία.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.