ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτεταμένα επεισόδια στο δημαρχείο του Βελιγραδίου

15:57 - 04 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Εκτεταμένα επεισόδια στο δημαρχείο του Βελιγραδίου
Νέα επεισόδια έλαβαν χώρα την Πέμπτη στο Βελιγράδι, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να εισέλθουν βίαια στο δημαρχείο της πόλης, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα δημοτικά έργα που έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα.

Την προσπάθειά τους αυτή απέτρεψαν οι γυναίκες υπάλληλοι στον Δήμο, που παρατάχθηκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτηρίου. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί με σπρωξίματα και ανταλλαγή ύβρεων και οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σκοπός τους δεν ήταν να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά να καταθέσουν στη γραμματεία του Δήμου επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό του κέντρου της πόλης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τα επεισόδια έξω από το Δημαρχείο, δήλωσε ότι κάθε μορφή βίας θα παταχθεί από τις αρχές. Αποκάλεσε «φασίστα» τον Μπόσκο Ομπράντοβιτς και επισήμανε ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουγγαρία και την ναζιστική Γερμανία δεν θα περάσουν στην Σερβία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την περασμένη Δευτέρα, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία, με μεταλλικά κιγκλιδώματα, πολλοί δρόμοι στο κέντρο του Βελιγραδίου εξαιτίας έργων ανάπλασης που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο αποκλεισμός της πόλης γίνεται για να αποτραπούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο κέντρο του Βελιγραδίου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:09 - 04 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.