ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Λιγότερες οι πιθανότητες για ένα άτακτο Brexit

14:04 - 05 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Μετά τις διακομματικές συνομιλίες της Μέι, η Goldman Sachs αναθεώρησε τις εκτιμήσεις πτωτικά για τις πιθανότητες η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

Οικονομολόγοι στην αμερικανική τράπεζα αύξησαν τις πιθανότητες που δίνουν να ψηφιστεί μια τροποποιημένη εκδοχή της σημερινής συμφωνίας του Brexit που συμφωνήθηκε με την ΕΕ στο 50% από το 45%. Το βασικό σενάριο των οικονομολόγων συνεχίζει να είναι ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με «συντεταγμένο τρόπο» πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

 «Εκτός από το κεντρικό μας σενάριο, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι τείνουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση μιας μεγαλύτερης παράτασης του Άρθρου 50 και ένα ηπιότερο Brexit τελικά από αυτό που αρχικά προέβλεπε η πρωθυπουργός», έγραψαν οι οικονομολόγοι της GS.

Οι πιθανότητες να ανακληθεί το Brexit παρέμειναν αμετάβλητες στο 40%.

«Η ολοκλήρωση της όποιας διαπραγματευθείσας συμφωνίας εξόδου σε ένα επικυρωτικό δεύτερο δημοψήφισμα μπορεί να θεωρηθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών ενδιαφέρουσα βελτίωση συγκριτικά με τον έντονο διχασμό στη Βουλή των Κοινοτήτων», ανέφεραν.

 

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.