ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόρμπιν: Αναμένω την μετακίνηση των κόκκινων γραμμών της Μέι

13:54 - 07 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Κόρμπιν: Αναμένω την μετακίνηση των κόκκινων γραμμών της Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί από τις «κόκκινες γραμμές» της για το Brexit στις διαπραγματεύσεις με το κόμμα των Εργατικών υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αν και η συμφωνία με τους Εργατικούς φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για την Μέι να εξασφαλίσει την παράταση που θέλει από τους Ευρωπαίους ηγέτες ή και μία άμεση έξοδο, αλλά με συμφωνία, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Περιμένω να δω τις κόκκινες γραμμές να μετακινούνται» δήλωσε στο BBC o Tζέρεμι Κόρμπιν. «Ελπίζω πραγματικά να καταλήξουμε σε μία συμφωνία στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ώστε να αποφύγουμε ένα άτακτο Brexit» συμπλήρωσε.

Η παράταση της Ε.Ε. είναι μέχρι τις 12 Απριλίου, ενώ η Μέι αιτήθηκε νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου και η απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών θα δοθεί στη Σύνοδο της 10ης Απριλίου.

Προς τελωνειακή συμφωνία με την ΕΕ τείνει η Μέι

Σε μία προσπάθεια να κερδίσει τη στήριξη του Εργατικού Κόμματος, που διαμαρτύρεται ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει «πραγματικές αλλαγές» στη στάση της κυβέρνησης, η Τερέζα Μέι σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά μία τελωνειακή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι  Sunday Times.

«Με βάση το νέο σχέδιο, η πρωθυπουργός θα προσφέρει ένα αναθεωρημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για μια συμφωνία αποχώρησης με νομική κατοχύρωση ενός τελωνειακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο, σύμφωνα με το Reuters, η Ντάουνινγκ Στριτ, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.