ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κρίσιμη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν για τους S-400

10:00 - 08 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Η κρίσιμη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν για τους S-400
Σήμερα Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη «σκιά» της συμφωνίας των δύο χωρών για τους S-400.

Οι δύο ηγέτες επιμένουν πως θα προχωρήσουν στην εκτέλεση της σύμβασης για την απόκτηση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, μια κίνηση της Άγκυρας που συνεχίζει να πυροδοτεί οργή στις ΗΠΑ. Η ένταση στη σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ ανέβηκε ξανά εξαιτίας της σύμβασης για τους S-400, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητήσουμε, οι S-400 είναι από τα σημαντικότερα», είπε ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα. Οι παραδόσεις των συστοιχιών θα αρχίσουν τον Ιούλιο, διευκρίνισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους. Η Ουάσινγκτον απειλεί να διακόψει τη διαδικασία παράδοσης των προηγμένων, αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών F-35 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μεταξύ άλλων κυρώσεων, εάν εκτελεστεί η σύμβαση της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά των S-400. Πούτιν και Ερντογάν έχουν ήδη συναντηθεί δύο φορές φέτος καθώς οι κυβερνήσεις τους συνεχίζουν να ενισχύουν τους δεσμούς τους. Και τις δύο φορές, το ζήτημα ήταν ο πόλεμος στη Συρία.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:13 - 08 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.