ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's: Έτσι θα «πυροδοτηθεί» η νέα παγκόσμια ύφεση

12:31 - 08 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Moody's: Έτσι θα «πυροδοτηθεί» η νέα παγκόσμια ύφεση
Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για μία νέα παγκόσμια οικονομική ύφεση. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s παρουσιάζει σε έκθεσή του τα αίτια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία νέα καθοδική πορεία για τις αγορές.

Σύμφωνα με τον Moody’s η αμερικανική οικονομία δε θα βρεθεί σε συνθήκες ύφεσης φέτος ή την ερχόμενη χρονιά, αλλά αναμένεται επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ στο 2,5% φέτος και στο 1,7% του 2020.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως μία νέα ύφεση θα μπορούσε να προκληθεί λόγω των αδύναμων ισολογισμών των επιχειρήσεων και μία νέα κατάρρευση της ανάπτυξης στις οικονομίες της Ευρώπης και της Κίνας.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς αν τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία, η ύφεση θα βρεθεί στο κατώφλι της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο ανακύπτει το ερώτημα κατά πόσο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα η χαμηλή ανεργία και η σταθερότητα των τιμών. Η απάντηση των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη χειροτέρευση των οικονομικών συνθηκών θα περιλάμβανε μείωση των επιτοκίων ή άλλους τρόπους στήριξης της νομισματικής πολιτικής.

Ο οίκος αξιολόγησης τονίζει μάλιστα πως οι αναζητήσεις στο Google των όρων «ύφεση» και «οικονομική επιβράδυνση» είχε ανέλθει σε υψηλά πενταετίας στα τέλη του περασμένου έτους και σημειώνει απότομη άνοδο τις τελευταίες ημέρες, αποδεικνύοντας ότι έχουν ενταθεί οι ανησυχίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 08 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.