ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι:«Πάγωσαν» οι επαφές με τον Κόρμπιν-Συνάντηση με την Μέρκελ

13:11 - 08 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Μέι:«Πάγωσαν» οι επαφές με τον Κόρμπιν-Συνάντηση με την Μέρκελ
Στην αναζήτηση ενός συμβιβαστικού σχεδίου βρίσκεται η Τερέζα Μέι, προκειμένου να διαφύγει από την αδιέξοδη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Brexit ενόψει της Συνόδου Κορυφής μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μέι υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, έτσι ώστε να τη βοηθήσει στη Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ. Παρά τις διαφορές τους, η Μέι προειδοποίησε ότι χωρίς την υποστήριξη του Κόρμπιν, η Βρετανία ίσως να μη φύγει ποτέ από το μπλοκ.

Ωστόσο, οι συνομιλίες δείχνουν να έχουν «κολλήσει», καθώς δεν έγιναν συναντήσεις το Σαββατοκύριακο, ούτε έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση του θέματος, που μίλησαν στο Bloomberg.

«Η επιλογή που υπάρχει είναι ή να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συμφωνία ή να μη φύγουμε καθόλου», τόνισε η Μέι σε μήνυμά της που προβλήθηκε την Κυριακή.

Η πρόσκληση του Τζέρεμι Κόρμπιν στη διαδικασία είναι «λάθος» υπογραμμίζει ο Brexiteer βουλευτής Ρις Μογκ, σε συνέντευξή του στο Sky News.

«Υπάρχει μία ειρωνεία, τουλάχιστον, λέγοντας τη μία εβδομάδα ότι ο Κόρμπιν είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος και την άλλη εβδομάδα να αποφασίζεις να συνυπάρχεις μαζί του», τόνισε.

Τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων συνεχίζεται σε νομοσχέδιο που έχει στόχο να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναζητήσει παράταση, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αποχώρηση χωρίς συμφωνία. 

Συνάντηση Μέι - Μέρκελ

Την Τρίτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η συνάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιείται ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των "27" για το Brexit, την Τετάρτη. Ο κ. Ζάιμπερτ αρνήθηκε ωστόσο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με τις πιθανότητες αποτροπής εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Αισιοδοξία Μοσκοβισί

Νωρίτερα σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί εκτίμησε πως δε θα υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 08 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.