ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Στις 23 Μαΐου οι ευρωεκλογές-«Δεν σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτες»

21:44 - 08 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: Στις 23 Μαΐου οι ευρωεκλογές-«Δεν σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτες»
Την 23η Μαΐου όρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην τις διεξαγάγει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την Ε.Ε. πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος» είπε.

«Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν τις 22 Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να συμμετάσχει, σε αυτές τις εκλογές», που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλρωσε.

Την ίδια ώρα, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της βρετανικής κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ κι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Εργατικό Κόμμα τις δεσμεύσεις που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit της Μέι.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 08 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.