ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αποτροπή ενός άτακτου Brexit στο επίκεντρο της συνάντησης Μέι-Μέρκελ

18:01 - 09 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Η αποτροπή ενός άτακτου Brexit στο επίκεντρο της συνάντησης Μέι-Μέρκελ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και την Άνγκελα Μέρκελ στα πλαίσια της αυριανής Συνόδου Κορυφής των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit. Οι δύο κυρίες δεν πραγματοποίησαν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της ύστατης προσπάθειας αποτροπής μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, η κυρία Μέι θα συναντηθεί απόψε και με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η συνάντηση της Μέι με την Μέρκελ ήταν εμπιστευτικού χαρακτήρα, ωστόσο είναι γνωστό ότι το Βερολίνο, παρότι τονίζει ότι έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, επιθυμεί με κάθε τρόπο να αποτραπεί το Brexit χωρίς συμφωνία, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η συνάντηση των δύο κυριών πάντως επεφύλασσε και ένα μικρό απρόοπτο, καθώς η κυρία Μέι έφτασε στην Καγκελαρία λίγα λεπτά νωρίτερα, με αποτέλεσμα η κυρία Μέρκελ να μην έχει προλάβει να φθάσει στην είσοδο για να την υποδεχθεί, όπως συνηθίζεται. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε βιαστική και αγκάλιασε θερμά την προσκεκλημένη της, λέγοντάς της - στα αγγλικά - ότι χαίρεται που την βλέπει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.