ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Περαιτέρω οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης «βλέπει» η ΕΚΤ

22:38 - 12 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Reuters: Περαιτέρω οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης «βλέπει» η ΕΚΤ
Εσωτερικό οικονομικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνει ότι η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης μπορεί να επιβραδυνθεί περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Με βάση τo μοντέλο «άμεσης πρόβλεψης» της ΕΚΤ, το οποίο παρουσιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη, η ανάπτυξη της οικονομίας της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν λίγο πάνω από το 0,2%, ενώ το δεύτερο τρίμηνο μπορεί να είναι λίγο πιο αδύναμη, επισήμαναν οι πηγές.

Η ΕΚΤ έχει ήδη στείλει σήμα ότι σκοπεύει να κρατήσει τα επιτόκια στα σημερινά χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που προέβλεπε αρχικά.

Αλλά η επιβράδυνση της ευρωζώνης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ότι υπολογιζόταν ως και πριν μερικές εβδομάδες, σημείωσαν οι πηγές. «Δεν έχουμε δει τίποτα στα οικονομικά στοιχεία που να αφήνει περιθώριο για μια θετική έκπληξη» τόνισε τρίτη πηγή. «Στην πραγματικότητα, οι προβλέψεις του Μαρτίου δείχνουν ήδη κάπως αισιόδοξες» πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι πηγές τόνισαν ότι το μοντέλο «άμεσης πρόβλεψης», το οποίο λαμβάνει υπόψη μια μεγάλη γκάμα πρόσφατων δεικτών, δεν είναι τόσο ακριβές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.