ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊνμάιερ: Ελπίζω σε ένα Brexit πριν τις Ευρωεκλογές

13:20 - 13 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Σταϊνμάιερ: Ελπίζω σε ένα Brexit πριν τις Ευρωεκλογές
Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό κι αυτό είναι πριν τις ευρωεκλογές, τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο Γερμανός πρόεδρος χαιρέτισε την απόφαση της Ε.Ε. για την παράταση του χρονικού περιθωρίου αποχώρησης της Βρετανίας.

Ήταν σημαντικό να γίνει οτιδήποτε αναγκαίο για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων, δήλωσε σε σχόλιό του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην ημερήσια εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. «Δεν μπορεί αυτό να εξελίσσεται σε έναν ατέλειωτο τρόμο», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στη Βρετανία παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία αποχώρηση της Βρετανίας πριν από το χρονικό αυτό περιθώριο και στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφρασε επίσης, τον σκεπτικισμό του για την ιδέα συμμετοχής της Βρετανίας στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές.

«Αυτός είναι ο λόγος που η καλύτερη εξέλιξη εντοπίζεται στην επίτευξη μιας εποικοδομητικής πλειοψηφίας στο βρετανικό κοινοβούλιο, αναφορικά με συμφωνία αποχώρησης, το συντομότερο δυνατό. Κι αυτό είναι, πριν από τις εκλογές στα τέλη Μαΐου», διευκρίνισε ο Σταϊνμάιερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 13 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.