ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Guardian: Ανυποχώρητη η Μέι-Πιθανό το «ναυάγιο» στις συνομιλίες με Κόρμπιν

12:36 - 15 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Guardian: Ανυποχώρητη η Μέι-Πιθανό το «ναυάγιο» στις συνομιλίες με Κόρμπιν
Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Το κόμμα των Εργατικών κατηγορεί τη Βρετανίδα πρωθυπουργό πως αρνείται να υποχωρήσει από τις «κόκκινες γραμμές», με αποτέλεσμα να απομακρύνεται μία συμβιβαστική λύση για το Brexit.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της «Guardian», το οποίο τονίζει πως αν η Μέι δεν αποδεχθεί την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, τότε δε θα υπάρξει καμία πρόοδος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, είναι αναγκαίος ένας συμβιβασμός στο θέμα της τελωνειακής ένωσης. Ωστόσο, διαψεύδει όσα ακούγονται περί στροφής 180 μοιρών στις θέσεις της κυβέρνησης και τονίζει πως πρέπει να ενεργήσουν και οι Εργατικοί.

«Η Τερέζα Μέι πρέπει να πάρει μία πολιτική απόφαση για το αν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της ή όχι» δήλωσε στην εφημερίδα μία πηγή των Εργατικών.

Ο υπουργός Επικρατείας της χώρας σημείωσε πως υπάρχει κοινό έδαφος ανάμεσα στους δύο συνομιλητές για το μελλοντικό τελωνειακό καθεστώς, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει αν η πρωθυπουργός θα εγκρίνει το αίτημα του Κόρμπιν για κοινή εξωτερική τιμολογιακή πολιτική με την Ε.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 15 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.