ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «παράπονο» Ταγιάνι: Προσπάθησα το Ευρωκοινοβούλιο να ελέγχει την Κομισιόν!

18:55 - 15 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Το «παράπονο» Ταγιάνι: Προσπάθησα το Ευρωκοινοβούλιο να ελέγχει την Κομισιόν!
Κατά την έναρξη των εργασιών της τελευταίας Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, πριν τις ευρωεκλογές , ο απερχόμενος πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι, θεώρησε σωστό να υπογραμμίσει ότι, βασικό σημείο της δουλειάς του, κατά τα διόμισυ χρόνια της θητείας του, ήταν να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υποστηρίζοντας, ακόμη, ότι προσπάθησε να κρατήσει ανεξάρτητη στάση και να σεβαστεί όλους τους ευρωβουλευτές, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους ομάδες, περιέγραψε, εμμέσως πλην σαφώς, το πλαίσιο των περιορισμένων εξουσιών που έχει το Ευρωκοινοβούλιο, στις αποφάσεις της ΕΕ.

Εκφράζοντας την πίστη ότι, όλοι θέλουν περισσότερες εξουσίες για το Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ταγιάνι «ομολόγησε» ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει ακόμη αυτές τις εξουσίες.

Εκφράζοντας, τέλος, το «παράπονο» του, ότι προσπάθησε  το Ευρωκοινοβούλιο να ελέγχει την Κομισιόν και όχι η Κομισιόν να το ελέγχει, ο πρόεδρος Ταγιάνι, περιέγραψε μια πραγματικότητα καθόλου κολακευτική για το ακριβώς μπορεί να πράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ότι, δυστυχώς, με τις περιορισμένες εξουσίες που διαθέτει το Ευρωκοινοβούλιο, δεν μπορεί να ελέγξει την Κομισιόν.

Κι’ αυτό έχει μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών…

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.