ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση γαμπρών Τραμπ - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

10:19 - 16 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Συνάντηση γαμπρών Τραμπ - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ χθες Δευτέρα, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλμπαϊράκ στην Ουάσινγκτον, διάρκειας σχεδόν μίας εβδομάδας.

Άγνωστο παραμένει το αντικείμενο της συζήτησης. Θυμίζουμε ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ είναι ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Αλμπαϊράκ είναι ο γαμπρός του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσινγκτον, μετά την παρουσίαση των σχεδίων για την αλλαγή πορείας της κλυδωνιζόμενης τουρκικής οικονομίας.

Ο Αλμπαϊράκ είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σε αμερικανούς και τούρκους επιχειρηματίες πως είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και «καρποφόρες» επαφές στον Λευκό Οίκο. Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έκρινε πως Ουάσινγκτον και Άγκυρα πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση παρά τις διαφορές τους σε κάποια ζητήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:34 - 16 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.