ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τίμερμανς:Ελπίζω ότι η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να παραμείνει στην ΕΕ

22:12 - 17 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Τίμερμανς:Ελπίζω ότι η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να παραμείνει στην ΕΕ
Ηρεμία και εκ νέου σκέψη της απόφασης για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών Φρανς Τίμερμανς στη Μεγάλη Βρετανία.

«Ελπίζω απολύτως ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παραμείνει στην ΕΕ», είπε ο Ολλανδός πολιτικός και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην «τηλεμαχία» που είχε με τον κυριότερο αντίπαλό του στις ευρωεκλογές, τον Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Ελπίζω ότι αυτή η περίοδος θα χρησιμοποιηθεί από τη Βρετανία για να ηρεμήσει και να ξανασκεφθεί κάπως τα πράγματα, ίσως οι πολιτικοί θα μπορούσαν να είναι πιο υπεύθυνοι με τις υποσχέσεις που δίνουν, και μετά να ξαναδούν το θέμα αργότερα φέτος. Ποιος ξέρει τι μπορεί να αλλάξει στο μεταξύ;» είπε ο Τίμερμανς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε μία γενικότερη άποψη εντός της ΕΕ για αλλαγή πλεύσης από τη Μεγάλη Βρετανία και παραμονή τελικά στην Ένωση.

«Έχω ένα πρόβλημα που (οι Βρετανοί) συμμετέχουν τώρα στις εκλογές, αποφασίζουν για το μέλλον της ένωσής μας», παραδέχτηκε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. «Δεν είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Σέβομαι το αποτέλεσμα και, αν αποτελούν τμήμα της ΕΕ, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν – μην με παρεξηγήσετε», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:26 - 17 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.