ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδρούν Βενεζουέλα και Κούβα στις κυρώσεις των ΗΠΑ

08:50 - 18 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Αντιδρούν Βενεζουέλα και Κούβα στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και ο ομόλογός του της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις χώρες τους από τις ΗΠΑ.

 «Εντελώς παράνομες και ανήθικες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κεντρική τράπεζα της χώρας του, προκειμένου να κλιμακώσει περαιτέρω την πίεση που ασκεί στο Καράκας.

«Επέβαλαν εκ νέου ένα σύνολο μονομερών κυρώσεων, εντελώς παράνομων και ανήθικων, σε βάρος ενός ιερού θεσμού όπως η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας», κατήγγειλε ο πρόεδρος Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Επιτρέψτε μου να σας πω, ιμπεριαλιστή κύριε Τζον Μπόλτον, ότι οι κυρώσεις θα μας δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη», ήταν η απάντηση του σοσιαλιστή ηγέτη, η κυβέρνηση του οποίου είναι αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας λόγω της σειράς των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Στο διάγγελμά του, ο Μαδούρο απαίτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ «τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που κλέψατε από τον λαό της Βενεζουέλας» με τις κυρώσεις.

Πρόεδρος Κούβας: Δεν παραδινόμαστε

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ τόνισε χθες Τετάρτη ότι κανείς δεν μπορεί να αποσπάσει τη νήσο από τους Κουβανούς, μετά την απόφαση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει την υποβολή αγωγών στα δικαστήρια των ΗΠΑ για την αξιοποίηση ιδιοκτησιών και πόρων που εθνικοποιήθηκαν από την Αβάνα μετά την επανάσταση του 1959.

«Κανείς δεν θα μας αποσπάσει την πατρίδα μας», τόνισε ο Ντίας-Κανέλ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε «εμείς οι Κουβανοί δεν παραδινόμαστε».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 18 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.