ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιονγκγιάνγκ:Αίτημα απόσυρσης του Πομπέο από τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά

14:10 - 18 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Πιονγκγιάνγκ:Αίτημα απόσυρσης του Πομπέο από τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο από τις συνομιλίες για τα πυρηνικά ζήτησε την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει.

"Φοβάμαι ότι αν ο κ. Πομπέο συνεχίσει να μετέχει στις συνομιλίες, η ατμόσφαιρα θα είναι κακή και θα κολλήσουν και πάλι", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αμερικανικών υποθέσεων στους κόλπους του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών Κβον Γιονγκ Γκουν, σύμφωνα με το KCNA.

"Κατά συνέπεια, στην περίπτωση μιας πιθανής επανάληψης του διαλόγου με τις ΗΠΑ, ελπίζω ο ομόλογός μας στον διάλογο να μην είναι ο κ. Πομπέο, αλλά (...) ένα πρόσωπο που θα είναι πιο προσεκτικό και ώριμο για να επικοινωνήσει μαζί μας", σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Οι δηλώσεις αυτές δίδονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά τη μετάδοση από το KCNA ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμή ενός νέου "κατευθυνόμενου τακτικού όπλου" και ενώ συσσωρεύονται οι αμφιβολίες όσον αφορά τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της Πιονγκγιάνγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.