ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη θα αντιδράσει σε αμερικανικές κυρώσεις επενδύσεων στην Κούβα

16:28 - 18 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη θα αντιδράσει σε αμερικανικές κυρώσεις επενδύσεων στην Κούβα
Η Ευρώπη δηλώνει έτοιμη να απαντήσει σε ενδεχόμενες κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε επενδύσεις στην Κούβα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπουνό Λεμέρ.

«Εφόσον η αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει επίσης καθεστώς κυρώσεων σε επενδύσεις στην Κούβα, παραβιάζοντας αυτά που έχουν αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια από τους Αμερικανούς συμμάχους μας, θα αντιδράσουμε. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις από την πλευρά μας», είπε ο Λεμέρ σε μια επιχειρηματική εκδήλωση που διοργανώνει την εφημερίδα Le Monde. 

Παράλληλα, χθες, η Ουάσινγκτον επέβαλε νέες κυρώσεις και έλαβε και άλλα μέτρα σε βάρος της Κούβας και της Βενεζουέλας, επιδιώκοντας να αυξήσει την πίεση στην Αβάνα προκειμένου να τερματίσει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, την υποστήριξή της στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Από την άλλη, η Ρωσία θεωρεί, εξ ονόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, πως οι κυρώσεις σε βάρος της Κούβας και της Βενεζουέλας είναι παράνομες και πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υποστηρίξει τους συμμάχους της στο Καράκας και στην Αβάνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.