ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Δριμεία κριτική συνεργατών του Τραμπ στην έκθεση Μάλερ

10:52 - 22 Απρ 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δριμεία κριτική συνεργατών του Τραμπ στην έκθεση Μάλερ
Οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ έλαβαν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αμερικανού προέδρου με αφορμή την έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ, κάνοντας λόγο για μία «προκατειλημμένη» έκθεση, στη βάση μίας απαράδεκτης λογικής και συμπεριφοράς.

Η επιθετική τους στάση εκδηλώθηκε με μία σειρά συνεντεύξεων στα δελτία ειδήσεων της καλωδιακής τηλεόρασης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος Τραμπ και οι πολιτικοί σύμμαχοί του έχουν διακηρύξει την πλήρη απαλλαγή του, προετοιμάζονται για μία σκληρή πολιτική σύγκρουση.

Τα επιχειρήματα που διατυπώνουν αποτελούν μία γραμμή άμυνας, καθώς το Κογκρέσο προετοιμάζεται να αναλάβει την διεξαγωγή πολλαπλών ερευνών από εκεί που σταμάτησε ο Μάλερ.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους προβληματίζονταν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου γύρω από το ενδεχόμενο μιας επίσημης αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Τραμπ, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση στρατηγικής με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι, λογομάχησε με τον Κρις Ουάλας στην εκπομπή "Fox News Sunday” τον Τσακ Τοντ στην εκπομπή "Meet the Press” (NBC) και τον Τζέικ Τάπερ στην εκπομπή "State of the Union” (CNN), όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Από την πλευρά της, η υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κονγουέι μίλησε στην Μάρθα Ράντατζ του ABC News υπερασπιζόμενη τον πρόεδρο Τραμπ κι εντοπίζοντας λάθη στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η έκθεση του Μάλερ.

"Το σύνολο της έκθεσης κι ο τρόπος που την παρουσιάσατε έχουν ένα κοινό σημείο ενδιαφέροντος, 'για να δούμε αν μπορούμε να κρεμάσουμε τον πρόεδρο Τραμπ'”, είπε χαρακτηριστικά ο Τζουλιάνι στον Τοντ, σχολιάζοντας την δημοσιογραφική κάλυψη.

"Πήγαινε στην σελίδα 2 σχετικά με το ζήτημα της παρεμπόδισης. Ο πρόεδρος πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος. Θα πρέπει να πειστούν ότι δεν το έκανε. Που είναι αυτό το κριτήριο στην Αμερική; Πως μπορείς να αποδείξεις κάτι τόσο αρνητικό;”, αναρωτήθηκε ο Τζιουλιάνι.

Για τον ίδιο, που έχει διατελέσει ομοσπονδιακός εισαγγελέας, η έρευνα Μάλερ ήταν μία εγκληματική πράξη.

"Που είναι το ενδιαφέρον, τώρα;”, αναρωτήθηκε ο Τζιουλιάνι στο NBC. "Είναι στην προσπάθεια να καταλάβεις ότι το FBI το διερεύνησε αυτό, πραγματοποιώντας δύο ξεχωριστές έρευνες, χρησιμοποίησε τέσσερις παγιδεύσεις τηλεφωνικών γραμμών για να το κάνει, έκανε τέσσερις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, μίλησε σε 500 μάρτυρες, ξόδεψε 40 εκατομμύρια και η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει η μικρότερη ένδειξη απόδειξης για την διάπραξη συνωμοσίας μεταξύ του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου στην προεκλογική του εκστρατεία σε σχέση με τους Ρώσους. Αυτή είναι η ιστορία κι όχι τα στοιχεία που υπάρχουν πίσω από αυτή,” υποστήριξε ο Τζιουλιάνι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.