ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ:Τερματίζουν τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις για εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου

16:08 - 22 Απρ 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ:Τερματίζουν τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις για εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην συνεχίσει τον Μάιο τις εξαιρέσεις που επιτρέπουν σε εισαγωγείς να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να αντιμετωπίζουν αμερικανικές κυρώσεις, αναφέρεται σήμερα σε δήλωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Από την αρχή Μαΐου, η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Ιταλία και η Ελλάδα θα είναι εκτεθειμένες σε αμερικανικές κυρώσεις, αν συνεχίσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο.

Η επιλογή της Ουάσιγκτον εντάσσεται στην εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» που επιχειρεί να ασκήσει η κυβέρνηση Τραμπ στην Τεχεράνη, ώστε να περιορίσει το στρατιωτικό και διπλωματικό αποτύπωμά του ιρανικού καθεστώτος στην Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η Ουάσινγκτον είχε χορηγήσει τις εξαιρέσεις αυτές για έξι μήνες, εκτιμώντας πως η παγκόσμια αγορά δεν μπορούσε να αντέξει μια υπερβολικά απότομη ματαίωση των πωλήσεων του ιρανικού πετρελαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα "συμφώνησαν να αναλάβουν εγκαίρως δράση για να εξασφαλίσουν ότι καλύπτεται η παγκόσμια ζήτηση καθώς όλο το ιρανικό πετρέλαιο απομακρύνεται από την αγορά", ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 22 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.