ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Προανήγγειλε μείωση στους φόρους

20:33 - 25 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Μακρόν: Προανήγγειλε μείωση στους φόρους
Από την αίθουσα τελετών του Μεγάρου των Ηλυσίων απηύθυνε διάγγελμα την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Δεσμεύτηκε για μείωση στο φόρο εισοδήματος, ενώ τόνισε πως θα συμβάλει στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. Μέτρα που έρχονται ως απάντηση στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Ο Μακρόν επεσήμανε πως θα πετύχει τη μείωση των φόρων μέσα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, τη μείωση των δαπανών, αλλά και από την προσπάθειά του να κινητοποιήσει του Γάλλους να δουλέψουν περισσότερο.

«Διερωτήθηκα: πρέπει να σταματήσουμε ό,τι έγινε τα τελευταία δύο χρόνια; Πήραμε λάθος πορεία; Πιστεύω ότι ισχύει το αντίθετο» σημείωσε, υπερασπιζόμενος τα έργα της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με το Reuters, o Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε το πολιτικό Ισλάμ ως μια απειλή, λέγοντας ότι επιδιώκει «απόσχιση» από τη Γαλλική Δημοκρατία.

Το διάγγελμα Μακρόν ήταν προγραμματισμένο να εκφωνηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.