ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σρι Λάνκα:Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης στην Καλμουνάι

10:49 - 28 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Σρι Λάνκα:Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη επίθεσης στην Καλμουνάι
Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι τρεις μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης συγκρούστηκαν επί ώρες με την αστυνομία της Σρι Λάνκα, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, στην ανατολική πόλη Καλμουνάι, αργά την Παρασκευή.

Το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτηση του χθες στο προπαγανδιστικό του όργανο, το πρακτορείο Amaq, τόνισε ότι 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση χωρίς να παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τους ισχυρισμούς της.

Νωρίς το Σάββατο, ένας εκπρόσωπος του στρατού της Σρι Λάνκα ανέφερε τα πτώματα 15 ανθρώπων, ανάμεσά τους και έξι παιδιών, εντοπίστηκαν στο σημείο της σφοδρής ανταλλαγής πυρών που εξελίχθηκε στην ανατολική ακτή της χώρας, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, στο πλαίσιο των ερευνών για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένοπλη μάχη μεταξύ στρατιωτικών και ισλαμιστών μαχητών ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ, τοπική ώρα, μετά από την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Αμπάρα Σέινθαμαρούθου κοντά στην Μπατικαλόα, μιας εκ των τοποθεσιών των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της Κυριακής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.