ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα θύματα του στρατιωτικού

13:45 - 29 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Κύπρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα θύματα του στρατιωτικού
Για 16η διαδοχική ημέρα συνεχίζονται τη Δευτέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του 35χρονου δολοφόνου στην Κύπρο.

Η πυροσβεστική έχει διενεργήσει επιχείρηση σε δύο περιοχές. Στην Κόκκινη Λίμνη για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας και στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για τον εντοπισμό του εξάχρονου κοριτσιού.

Ρομποτική κάμερα αναζητεί την τρίτη βαλίτσα που δεν έχει βρεθεί στην Κόκκινη Λίμνη. Οι δύτες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς η ορατότητα στο νερό είναι πολύ περιορισμένη. Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας η οποία βρέθηκε και έχει «κλειδωθεί» με σημαδούρα.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν χθες να ανασύρουν από την Κόκκινη Λίμνη στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες, στις οποίες ο 35χρονος στρατιωτικός ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

Στην Κόκκινη Λίμνη είχε κρύψει τα πτώματα της 36χρονης Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, της 8χρονης κόρης της και της Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.

Η πρώτη βαλίτσα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα αναμένεται, με την παρουσία ανθρωπολόγων να διενεργηθεί η νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος. Οι αρχές θα συνεχίσουν ακατάπαυστα και σήμερα τις έρευνες σε δύο μέτωπα, στη λίμνη Μεμί και στην Κόκκινη Λίμνη προκειμένου να ανασύρουν και τη δεύτερη βαλίτσα.

Στην Κύπρο, για να συνδράμει στο έργο των Αρχών, φθάνει σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων.

Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα, οι οποίοι θα ανακρίνουν εκ νέου τον ίλαρχο.



Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 29 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.