ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίσι: Ισχυρός αστυνομικός κλοιός ενόψει της Πρωτομαγιάς

22:33 - 30 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Παρίσι: Ισχυρός αστυνομικός κλοιός ενόψει της Πρωτομαγιάς
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση θα διενεργηθεί αύριο Τετάρτη στο Παρίσι ενόψει των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Πάνω από 7.400 αστυνομικοί θα είναι παρόντες στους δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι η απάντηση σε αυτά τα "black blocs" θα είναι «εξαιρετικά σθεναρή» στην περίπτωση που ξεσπάσουν βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Σιμπέτ Ντιαγέ.

«Δεν πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, πρέπει να προειδοποιούμε (...) Αύριο, υπάρχει κίνδυνος» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, 1.000-2.000 ακραίοι ακτιβιστές, που θα έχουν την ενίσχυση προσώπων από το εξωτερικό, ενδέχεται να επιχειρήσουν να σπείρουν την αταξία και τη βία» διευκρίνισε ο υπουργός. Αυτοί θα μπορούσαν να ενωθούν με τα χιλιάδες «ακραία «κίτρινα γιλέκα», τα μέλη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν αρχίσει να ριζοσπαστικοποιούνται» εξήγησε ο Καστανέρ.

Μπροστά στο κάλεσμα να μετατραπεί το Παρίσι σε «πρωτεύουσα των ταραχών», που απηύθυναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κίτρινα γιλέκα» και «black blocs», ριζοσπαστικοποιημένοι και βίαιοι διαδηλωτές, ο Καστανέρ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις με «περισσότερους από 7400 αστυνομικούς».

Επιπλέον, ντρόουν θα επιτηρούν τις κινητοποιήσεις από ψηλά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.