ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Πιθανή μία συμφωνία ανάμεσα σε Μέι και Κόρμπιν

11:05 - 02 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Πιθανή μία συμφωνία ανάμεσα σε Μέι και Κόρμπιν
Συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον Τζέρεμι Κόρμπιν για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Bloomberg, μάλιστα, μεταδίδει πως είναι πολύ πιθανό οι δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε μία συμφωνία.

Μετά το αδιέξοδο των προηγούμενων εβδομάδων, οι συνομιλητές φαίνεται πως ανεβάζουν τις προσδοκίες τους για ένα συμβιβαστικό σχέδιο.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στις συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα, είτε επιτευχθεί συμφωνία είτε όχι.

Η Μέι άφησε να εννοηθεί την Τετάρτη πως θα μπορούσε να επιτρέψει τελικά στη χώρα να διατηρήσει μία ειδική μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια, για την ίδια ένας συμβιβασμός στην τελωνειακή ένωση συνεπάγεται σε μία κοινή συμφωνία, ώστε να την αποκαλούν διαφορετικά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. Άλλωστε, είχε δεσμευτεί να βγάλει τη Βρετανία από την τελωνειακή ένωση και το αντίθετο θα θεωρείτο πισωγύρισμα και προδοσία από όσους στηρίζουν ένθερμα το Brexit.

Οι Εργατικοί, μέσω ενός εκπροσώπου τους, δίνουν ελπίδες στην πρωθυπουργό, τονίζοντας πως αυτό που αποκαλείται τελωνειακή ένωση δεν είναι και το μείζον ζήτημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.