ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση μεταξύ Ισραήλ - Τουρκίας, μετά από βομβαρδισμό του Anadolu

03:20 - 05 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ένταση μεταξύ Ισραήλ - Τουρκίας, μετά από βομβαρδισμό του Anadolu
Απότομη όξυνση των σχέσεων Τουρκίας Ισραήλ προέκυψε αργά χθές το βράδυ του Σαββάτου όταν η ισραηλινή αεροπορία σε επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας ισοπέδωσε το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας όπως υποστηρίζει στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς ώς αντίποινα στις επιθέσεις με πάνω από 200 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών χωριών σήμερα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των γραφείων του πρακτορείου Anadolu στη Γάζα. Η Τουρκία και το πρακτορείο Anadolu θα συνεχίσουν να λένε σε όλο τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις θηριωδίες στη Γάζα και σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης, παρά τις επιθέσεις αυτές».

Η εκπρόσωπος της ΕΕ, Μάγια Κοτσίγιανιτς, έκανε έκκληση για αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών και ζήτησε να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας. Στην ανακοίνωση της αναφέρει: ”Επείγει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση για να προστατεύσουμε τη ζωή των πολιτών”.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:25 - 05 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.