ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Κατηγορείται και για βιασμό ο 35χρονος

14:48 - 05 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Κύπρος: Κατηγορείται και για βιασμό ο 35χρονος
Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στην υπόθεση των δολοφονιών του 35χρονου στρατιωτικού στην Κύπρο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ανακριτή, ο λεγόμενος «Ορέστης» φέρεται να είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με μία 19χρονη, παρά τη θέλησή της το 2017.

Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Νίκου Μεταξά, ο οποίος και παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από μέλη του αντιτρομκρατικού ουλαμού. Δρακόντεια και αυτή τη φορά τα μέτρα ασφαλείας, τόσο εντός, όσο και εκτός της αίθουσας, όπως αναφέρει το philenews.

Το Δικαστήριο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του, στο άκουσμα νέων γεγονότων από τον ανακριτή.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Όπως πρόσθεσε, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεογράφησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες και επανασυνελήφθη, αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό. Για τον βιασμό παραλήφθηκαν 4 καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες. Μάλιστα, φαίνεται πως η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε στη σύζυγο του Μεταξά (μέσω κοινωνικών δικτύων) τον βιασμό.

Για όλες τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή, παραλήφθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε 9 οχήματα και σπίτια.

Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών για εντοπισμό του χώρου στον οποίο ο ύποπτος προμηθεύτηκε τα τσιμεντοπλόκ. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο.

"Δεν έχω ένσταση εντιμότατη" απάντησε ο Νίκος Μεταξάς, στο αίτημα για προσωποκράτηση. Αρνητικά απάντησε και στο εάν έχει να υποβάλει ερωτήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 05 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.