ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκρηκτικό» το κλίμα στη Λωρίδα της Γάζας

15:02 - 05 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
«Εκρηκτικό» το κλίμα στη Λωρίδα της Γάζας
Στο «κόκκινο» είναι η θερμοκρασία στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, 430 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ με το στρατό της χώρας να απαντά με αεροπορικές επιδρομές. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε να συνεχιστούν τα «μαζικά πλήγματα» με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη στήριξή τους.

Η ανεξέλεγκτη χρήση των ρουκετών που κατευθύνονται κατά πολιτών πέφτοντας στις κατοικίες τους έχει προκαλέσεις θανάσιμους τραυματισμούς. Αντιστοίχως νεκροί υπάρχουν και στην λωρίδα της Γάζας από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν ως αντίποινα. 

Η πλευρά του Ισραήλ πάντως διαψεύδει τα περί πληγμάτων κατά πολιτών και σημειώνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές αφορούν επιλεγμένους στόχους κατά των θυλάκων της Χαμάς που συνδέονται με την εκτόξευση των ρουκετών. 

Η Ουάσιγκτον με ανακοίνωσή της αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα της αυτοάμυνας και δηλώνει τη στήριξή της ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά «τον άμεσο τερματισμό» των συγκρούσεων.

Ο  απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό Νικολάι Μλαντένοφ απηύθυνε επίσης έκκληση προς «όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιστρέψουν στην κατανόηση των τελευταίων μηνών».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 05 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.