ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους είκοσι οι νεκροί από τις εχθροπραξίες σε Γάζα-Ισραήλ

21:58 - 05 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Στους είκοσι οι νεκροί από τις εχθροπραξίες σε Γάζα-Ισραήλ
Κλιμακώθηκε η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστινιακές ρουκέτες από τη μία πλευρά και ισραηλινές επιδρομές από την άλλη συνθέτουν ένα σκηνικό πολέμου. Από τις εχθροπραξίες έχουν χάσει τη ζωή τους 16 Παλαιστίνιοι και τέσσερις Ισραηλινοί.

Από τους 16 Παλαιστινίους, τουλάχιστον έξι ήταν μαχητές ενόπλων δυνάμεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Νωρίς το βράδυ συνεχίζονταν οι εκτοξεύσεις ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο στρατός του Ισραήλ, από την πλευρά του συνέχισε τα μαζικά πλήγματα εναντίον της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Από το Σάββατο έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ περίπου 600 ρουκέτες, εκ των οποίων οι 510 έφτασαν στο ισραηλινό έδαφος και οι 35 έπληξαν αστικές περιοχές. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι έχει πλήξει περισσότερους από 250 στόχους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και ότι στοχοθέτησε κατά κύριο λόγο εργαστήρια κατασκευής ρουκετών, αποθήκες όπλων, βάσεις και μια σήραγγα που κατέληγε στο Ισραήλ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:15 - 05 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.