ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορμπάν: Απέσυρε την υποστήριξή του στον Βέμπερ

21:18 - 06 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ορμπάν: Απέσυρε την υποστήριξή του στον Βέμπερ
Δε θα στηρίξει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, τονίζοντας ότι ο Γερμανός πολιτικός «προσέβαλε» τη χώρα του.

Η συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν στο ΕΛΚ, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση εδώ και πολλούς μήνες με τους ηγέτες του ΕΛΚ, ανεστάλη προσωρινά τον Μάρτιο λόγω των ευρωσκεπτικιστικών απόψεών του.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης διατηρούσε μέχρι τώρα την υποστήριξή του στον Βέμπερ, ο οποίος σε περίπτωση νίκης του ΕΛΚ θα διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μία συνέντευξη του Βέμπερ στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF τον έκανε όμως να αλλάξει γνώμη, εξήγησε σήμερα ο Ορμπάν.

«Ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως όχι μόνο δεν έχει ανάγκη τις ουγγρικές ψήφους για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά και πως δεν θέλει τις ουγγρικές ψήφους για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη.

«Είναι μια προσβολή προς την Ουγγαρία και τους Ούγγρους ψηφοφόρους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Έπειτα από αυτό η Ουγγαρία και ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν την υποστήριξή τους στον κ. Βέμπερ», είπε, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Ορμπάν που μιλούσε δίπλα στον αντικαγκελάριο της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, επανέλαβε ότι επιθυμεί να δει τους Ευρωπαίους συντηρητικούς να σχηματίζουν μια συμμαχία με «τα πατριωτικά δεξιά κόμματα» επικαλούμενος ως παράδειγμα τον συνασπισμό δεξιάς-ακροδεξιάς που βρίσκεται στην εξουσία στην Αυστρία από τον Δεκέμβριο του 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.