ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ιταλία εμπόδιο για τον αγωγό EastMed

14:27 - 08 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Η Ιταλία εμπόδιο για τον αγωγό EastMed
Η Ιταλία θα εμποδίσει τον υποθαλάσσιο αγωγό Poseidon που σχεδιάζει η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ και ο οποίος θα καταλήσει σε λιμάνι της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, η Ρώμη δεν ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση του έργου και δεν θεωρεί ότι έχει σημαντικά οφέλη.

Ο αγωγός Poseidon, που έχει λάβει άδεια για να φτάσει από την Ελλάδα στην πόλη Otranto της νότιας Ιταλίας, αποτελεί τελευταίο τμήμα του EastMed που στόχο έχει την μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ιταλία, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου στην παρούσα φάση για την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του Poseidon, όπως προβλέπει το αρχικό σχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε εκδήλωση κοντά στη Ρώμη. Παρόλα αυτά, ο Κόντε είπε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να διασυνδεθεί με τον TAP που είναι υπό κατασκευή και θα μεταφέρει αζέρικο άεριο στη νότια Ιταλία.  

Πριν από δύο χρόνια ΔΕΠΑ και Edison υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με την ρωσική Gazprom για την από κοινού προσπάθεια δημιουργίας νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη να αναζητήσει άλλους προμηθευτές, εκτός της Ρωσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 08 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.