ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 53% των Σέρβων υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

17:38 - 08 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Το 53% των Σέρβων υπέρ της ένταξης στην ΕΕ
Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται το 53% των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το 40% αντιτίθεται σε μία τέτοια εξέλιξη, ενώ το 7% δεν έχει άποψη. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αποτέλεσμα για την αμεσότητα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας όπου μόνο το 48% του δείγματος δήλωσε πρόθυμο να ψηφίσει υπέρ της ένταξης, εάν αύριο διεξαγόταν δημοψήφισμα. Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται από τους αναλυτές και η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού που υποστηρίζει την ένταξη στην Ε.Ε. με δεδομένο ότι η πλειοψηφία αυτών είναι άνω των 60 ετών.

Με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια μεγαλύτερη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας εκδηλώνεται στην κεντρική και δυτική Σερβία και η μικρότερη στην επαρχία της Βοϊβοντίνας, όπως σημειώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Από τις χώρες μέλη της ΕΕ η Ελλάδα θεωρείται η καλύτερη φίλη της Σερβίας σε ποσοστό 27,1% και δεύτερη καλύτερη φίλη θεωρείται η Γερμανία με ποσοστό 25,7%. Η Κροατία κατατάσσεται στις εχθρικές χώρες από το 31% των ερωτηθέντων και ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με 28,7%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:49 - 08 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.