ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Συνεργασία Total και Eni για δραστηριότητες στην ΑΟΖ

15:00 - 10 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Κύπρος: Συνεργασία Total και Eni για δραστηριότητες στην ΑΟΖ
Η γαλλική εταιρεία Total προγραμματίζει έρευνες για το 2019 και το 2020 σε τέσσερα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και πέντε γεωτρήσεις, χωρίς να επηρεάζεται, όπως φαίνεται, από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Η Total επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε συνεργασία με την ENI.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις από πλευράς της γαλλικής εταιρείας για έναρξη ερευνών στα οικόπεδα 2, 3 και 9, ενώ κινήσεις αναμένονται και στο οικόπεδο 7. Τα μηνύματα αυτά θεωρούνται σημαντικά για την Κυπριακή Δημοκρατία, μιας και συνιστούν ένα είδος απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, όπως αναφέρουν κυβερνητικές διαρροές στο κρατικό πρακτορείο ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε στο Παρίσι με τον υποδιευθυντή Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής της Total, Ελίας Κασσίς, και οι δυο τους συζήτησαν τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ, τόσο σε σχέση με γεωτρητικούς στόχους, όσο και με νέα τεμάχια στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας και Κύπρου, στο Παρίσι, τα ενεργειακά και οι παράνομες κινήσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ ήταν στο επίκεντρο, με τους Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Νίκο Χριστοδουλίδη να συζητούν τρόπους «συλλογικής αντίδρασης» στο πλαίσιο της ΕΕ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 10 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.