ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης για Κυπριακό:Οι προκλήσεις της Τουρκίας αποτρέπουν την επανέναρξη συνομιλιών

14:04 - 16 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης για Κυπριακό:Οι προκλήσεις της Τουρκίας αποτρέπουν την επανέναρξη συνομιλιών
Την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ), επεσήμανε μετά από επικοινωνία που είχε με την Ειδική Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υπογράμμισε ότι αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας δεν υποβοηθούν στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ούτε επιτρέπει την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Η κυρία Λουτ, επανέλαβε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι παραμένει ταγμένη στην εντολή του Γ.Γ. του ΟΗΕ, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου.

Κληθείς ο κ. Προδρόμου να απαντήσει κατά πόσο η κυρία Λουτ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το τι συζήτησε με τον κ. Ακιντζί, η απάντηση ήταν αρνητική.

Σε σχέση με την επιστολή που θα σταλεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αναφορικά με τη δήλωση Ντανκαν, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιμένει από τη Βρετανία ότι θα έχει μια θέση ανάλογη με το διεθνές δίκαιο, ανάλογη με τη Συνθήκη των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και, βεβαίως, ανάλογη και με την τοποθέτηση που από την αρχή είχε κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας συντασσόμενος και με τη γενική θέση της ΕΕ, όπως αυτή ανακοινώθηκε από την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν κα Μογκερίνι». 

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.