ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Για την αποτυχία των συνομιλιών ευθύνονται οι Εργατικοί

15:02 - 17 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Μέι: Για την αποτυχία των συνομιλιών ευθύνονται οι Εργατικοί
Οι συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Εργατικό Κόμμα για το Brexit απέτυχαν και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέδωσε την ευθύνη στα εσωκομματικά του αντιπολιτευόμενου κόμματος, όπου κάποιοι επιζητούν και στηρίζουν τη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Σε ομιλία της στο Μπρίστολ, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, η Τερέζα Μέι, συμφώνησε με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, στο ότι επρόκειτο για εποικοδομητικές συνομιλίες που είχαν σημειώσει πρόοδο και εξήγησε ότι υπήρχαν σημεία όπου υπήρξε κοινό έδαφος των δύο πλευρών, και άλλα που αποδείχτηκαν δυσκολότερα. "Συγκεκριμένα", είπε, "δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινή θέση στο κόμμα των Εργατικών για το κατά πόσο θέλουν την ολοκλήρωση του Brexit ή τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, που μπορεί να το ανατρέψει", σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την ανάγνωση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στο κοινοβούλιο, όταν οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή επιλογή: Να ψηφίσουν για αυτό που αποφασίστηκε στο δημοψήφισμα και ολοκλήρωση του Brexit ή να αποφύγουν το Brexit με κάθε αβεβαιότητα που αυτό συνεπάγεται.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα γιατί είναι το μόνο που μπορεί να φέρει σε πέρας το Brexit και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό, τόνισε, δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, αφού το Εργατικό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Εθνικό κόμμα Σκοτίας καταψήφισαν επανειλημμένα την ολοκλήρωση του Brexit, ενώ ο Νάιτζελ Φαράτζ δεν εργάζεται εποικοδομητικά για το εθνικό συμφέρον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.