ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Ο Πρόεδρος προκήρυξε εκλογές αμέσως μετά την ορκωμοσία του

12:57 - 20 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Ο Πρόεδρος προκήρυξε εκλογές αμέσως μετά την ορκωμοσία του
Σε προκήρυξη πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών προχώρησε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι διαλύει το κοινοβούλιο, προχωρώντας σε μία κίνηση που αναμένεται να του δώσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.

Το κόμμα του, «Υπηρέτης του Λαού», έχει την υποστήριξη περίπου του 40% των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις. Ο Ζελένσκι, 41 ετών, με στήριξη από ένα αντισυστημικό κύμα, κέρδισε τον απερχόμενο πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συγκεντρώνοντας το 73% των ψήφων στις 21 Απριλίου.

Δεν είναι ωστόσο σαφές, εάν οι πρόωρες εκλογές, δύο μήνες νωρίτερα από τις προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο, θα σταθούν νομικά ή θα αμφισβητηθούν από τα δικαστήρια.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ποροσένκο κατέρρευσε την Παρασκευή και έτσι ξεκίνησε μία περίοδος 30 ημερών για να σχηματιστεί μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένοι πολιτικοί τονίζουν ότι δεν μπορούν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.