ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Η θέση της ΕΕ στο Brexit δεν θα αλλάξει

14:04 - 24 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Η θέση της ΕΕ στο Brexit δεν θα αλλάξει
Τον σεβασμό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τη μελλοντική συνεργασία του με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά την ανακοίνωση της Τερέζα Μέι ότι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στις 7 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ ευχαριστημένος με τη συνεργασία του με τη Μέι, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν ξεκαθαρίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι η θέση της Ε.Ε. στο Brexit δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η Ε.Ε. ασφαλώς προτιμά την έξοδο της Βρετανίας υπό τους όρους που προβλέπει η συμφωνία αποχώρησης, την οποία διαπραγματεύτηκε η Μέι με τις Βρυξέλλες.

Για την Ένωση, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η Βρετανία θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου, βάσει της νέας παράτασης που αιτήθηκε και έλαβε το Λονδίνο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν ωστόσο, σε συνέντευξή του στο CNN η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, προέβλεψε ότι θα δοθεί νέα παράταση στο Brexit ασκώντας παράλληλα κριτική στους Βρετανούς βουλευτές που επικεντρώνονται στην απομάκρυνση της Μέι αντί να συσπειρωθούν σε μία κοινή γραμμή ώστε να υπάρξει επιτέλους συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελπίζω να συμφωνήσουν μεταξύ τους και να φύγουν από την Ένωση στα τέλη Οκτωβρίου. Νομίζω ότι είναι πατριωτικό καθήκον τους να καταλήξουν σε συμφωνία», τόνισε ο Γιούνκερ για να προσθέσει ευθύς αμέσως: «Έχω αγανακτήσει, διότι απλώς αναμένουμε τη νέα παράταση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.