ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως αντέδρασαν οι επενδυτικοί οίκοι στην αποχώρηση της Μέι

19:26 - 24 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Πως αντέδρασαν οι επενδυτικοί οίκοι στην αποχώρηση της Μέι
Αυξάνονται οι πιθανότητες ενός άτακτου Brexit μετά την παραίτηση της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με διεθνείς οίκους.

Η Standard & Poor's προβλέπει ότι έρχονται σκληρότερες διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το διάδοχο της Μέι να αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο για ένα no deal Brexit.

Ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, κατά την S&P, αναμένεται να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση από ό,τι η Τερέζα Μέι και ίσως επαναφέρει στο τραπέζι την πρόταση για «άτακτη» συμφωνία εξόδου. «Κατά την άποψή μας, ο διάδοχος της πρωθυπουργού Μέι πιθανότατα θα υιοθετήσει πιο σκληρή στάση στο Brexit και πιθανότατα θα επαναφέρει την προοπτική ενός no deal, αν και απομένει να διαπιστωθεί εάν θα κάνουν πράξη τις απειλές», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωση μετά τις εξαγγελίες της πρωθυπουργού Μέι.

Η Goldman Sachs αυξάνει στο 15% από 10% τις πιθανότητες για ένα «διαζύγιο» χωρίς συμφωνία. Σύμφωνα με τον Άντριαν Πολ, οικονομολόγο της Goldman Sachs, μια επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit δεν φαίνεται εφικτή στο δεύτερο τρίμηνο «Προβλέπουμε μια συντεταγμένη αποχώρηση από την Ε.Ε. στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, όμως η πεποίθησή μας είναι χαμηλή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.