ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ένταξη στην ΕΕ

16:37 - 30 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ένταξη στην ΕΕ
Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στην Τουρκία. Ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε δείχνει να πτοείται και τόνισε σήμερα πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την Άγκυρα και κατά την ανακοίνωση μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μπλοκαριστεί στην Τουρκία από το 2017 βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ερντογάν δήλωσε, επίσης, σύμφωνα με το Reuters, πως η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια -- δύο ημέρες αφού ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται πως χθες στην έκθεση για την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας η Κομισιόν έκανε εκτενή αναφορά στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειας της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ καταδίκασε τις παράνομες δράσεις της Άγκυρας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και κάλεσε τη χώρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και το διεθνές Δίκαιο. Καταδίκασε, επίσης και τις παραβιάσεις του χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου της Ελλάδας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 30 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.