ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουγγαρία: Σύλληψη του καπετάνιου του πλοίου που ανετράπη στο Δούναβη

11:21 - 31 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ουγγαρία: Σύλληψη του καπετάνιου του πλοίου που ανετράπη στο Δούναβη
Τη σύλληψη του 64χρονου ουκρανικής καταγωγής καπετάνιου του τουριστικού πλοίου, το οποίο με άλλο πλοίο στον Δούναβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά Νοτιοκορεάτες τουρίστες, ανακοίνωσαν οι ουγγρικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι των σωστικών συνεργείων δήλωσαν, σύμφωνα με το BBC, ότι οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες από τους 21 ανθρώπους που αγνοούνται είναι σχεδόν μηδαμινές.

Τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το δυστύχημα ζήτησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ σήμερα αναμένεται να φθάσει στη Βουδαπέστη ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ Χα, ο οποίος θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο.

Το ιστορικό

Το πλοίο, το οποίο έκανε μίνι κρουαζιέρα στον Δούναβη με επιβαίνοντες 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τουριστικούς οδηγούς και δύο Ούγγρους μέλη του πληρώματος, ανατράπηκε μετά την σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια καταιγίδας με ένα μεγαλύτερο πολυτελές επιβατηγό πλοίο.

Αυτόπτες μάρτυρες από το μεγάλο πλοίο υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, καθώς επίσης ότι τα ρεύματα ήταν τόσο ισχυρά που πήραν αμέσως μακριά τους ανθρώπους που έπεσαν στο νερό.  

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Βουδαπέστη, Νικ Θορπ, τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση του τουρισμού στη Βουδαπέστη, έχουν αυξηθεί πολύ τα ατυχήματα στον Δούναβη. Μέλος πληρώματος άλλου πλοίου μάλιστα, με εμπειρία 27 ετών στον Δούναβη, δήλωσε στο δίκτυο, ότι χρόνια ανησυχούσε ότι θα συμβεί ένα τέτοιο δυστύχημα «Δεν είναι υγιές να υπάρχουν τόσο μεγάλα πλοία, τα οποία είναι δύσκολα να στρίψουν, να προσπαθούν να περάσουν ανάμεσα σε τόσα άλλα μικρότερα σκάφη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.