ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Διάλογος αντί κυρώσεων για το έλλειμμα της Ιταλίας

19:05 - 02 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Μοσκοβισί: Διάλογος αντί κυρώσεων για το έλλειμμα της Ιταλίας
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί γνωστοποίησε την Κυριακή πως η Κομισιόν θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε υποβολή προτάσεων με στόχο την επίλυση της διαφοράς με την Ιταλία ως προς το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας.

Ο ίδιος σημείωσε πως προτιμά τον διάλογο αντί των κυρώσεων ως μέσου επιβολής των κανόνων του μπλοκ για τους προϋπολογισμούς.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχω τιμωρήσει κανέναν», σχολίασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FranceInter, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αν δεν σεβαστούν καθόλου τους κανόνες, θα είναι απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη είναι επίσης μια συν-ιδιοκτησία, υπάρχουν κανόνες τους οποίους όλοι πρέπει να σέβονται», είπε, προσθέτοντας πως «για την ώρα το μότο μου είναι: διάλογος, διάλογος, διάλογος».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε την Τρίτη πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3 δισ. ευρώ στην Ιταλία για την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων, λόγω του αυξανόμενου χρέους και του διαρθρωτικού ελλείμματος της χώρας.

Η Ιταλία έχει πει πως θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ στον επόμενο προϋπολογισμό της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.