ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Η επόμενη μέρα στην ηγεσία του SPD

15:36 - 03 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Γερμανία: Η επόμενη μέρα στην ηγεσία του SPD
Αναταράξεις προκάλεσε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) της Γερμανίας η παραίτηση της προέδρου του, Αντρέα Νάλες. Την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνουν προσωρινά τρεις πολιτικοί.

Ειδικότερα, η Μανουέλα Σβέσιχ πρωθυπουργός του κρατιδίου Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία, η Μαλού Ντράιερ πρωθυπουργός της Ρηνανίας- Παλατινάτο καθώς και ο Τόρστεν Σέφερ- Γκούμπελ, επικεφαλής του SPD στη Έσση, θα αναλάβουν την προεδρία του κόμματος, μετέδωσε το dpa επικαλούμενο πηγές των Σοσιαλδημοκρατών. 

Η Νάλες, η πιο ένθερμη υποστηρίκτρια της συμμετοχής του SPD στον κυβερνητικό συνασπισμό, ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα του κόμματος στις ευρωεκλογές. 

Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν το SPD για την απόφασή του να συμμετάσχει για τρίτη φορά σε κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), με το κόμμα να χάνει και το προπύργιό του, την πόλη της Βρέμης, έπειτα από 70 χρόνια. 

«Πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρήσουμε από τον κυβερνητικό συνασπισμό», δήλωσε η Ζιμόνε Λάνγκε δήμαρχος της πόλης Φλένσμπουργκ και αντίπαλος της Νάλες για την ηγεσία του SPD πέρυσι. «Το ερώτημα είναι πότε είναι η σωστή ώρα να το κάνουμε», συνέχισε.

Καμία από τις επιλογές που έχει το κόμμα, η ηγεσία του οποίου συναντάται σήμερα και πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διαδοχή της Νάλες, δεν είναι ελκυστική. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.