ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπόρις Τζόνσον: Ετοιμάζεται να διαδεχθεί τη Μέι και...απειλεί την ΕΕ!

15:38 - 09 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, φαβορί στα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων για τη διαδοχή της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, εγκαινιάζει την εσωκομματική εκστρατεία με ...πυρά κατά των Βρυξελλών.

Σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους Τάιμς του Λονδίνου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας και επί δύο θητείες δήμαρχος Λονδίνου απειλεί να παρακρατήσει 45 δισ.ευρώ, ποσό αποχώρησης που καλείται να καταβάλει το Λονδίνο στον κοινοτικό προυπολογισμό. Σκοπός του: να υποχωρήσουν οι Βρυξέλλες στο θέμα του backstop, δηλαδή της ασφάλειας των ανοιχτών συνόρων στο νησί της Ιρλανδίας.

Παρἀλληλα, όπως σημειώνει η DW, ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι εγγυάται τα δικαιώματα και την επ' αόριστον παραμονή όλων των Ευρωπαίων πολιτών που ζούν και εργάζονται στη Βρετανία. Επίσης τονίζει ότι θα εντείνει τις προετοιμασίες για ασφαλή αποχώρηση από την ΕΕ δίχως συμφωνία, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

"Είμαι ο κατάλληλος"

Προσθέτει, επίσης, ότι είναι ο μόνος από τους υποψηφίους για τη διαδοχή της Μέι που μπορεί να νικήσει τους Ναιτζελ Φἀρατζ και Τζέρεμι Κόμπιν. " Ειλικρινά πιστεύω πως μόνο εγώ μπορώ να περἀσω τη χώρα από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη των Κόρμπιν και Φἀρατζ και να την οδηγήσω σε ήρεμα νερά. Μια Βρετανία για όλους” υπογραμμίζει ο κλασικιστἠς Μπόρις Τζόνσον. ‘Ολα αυτά, φυσικά, εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία των Τόριδων και αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού.

Ο κ. Τζόνσον εκμυστηρεύεται ότι έχει συγχωρἠσει τον συνυποψήφιο του, Μάικλ Γκόουβ, για την πισώπλατη μαχαιριά που τον ανάγκασε να αποχωρἠσει από τη  πρώτη κούρσα για εκλογή ηγέτη, το 2016. Υπόσχεται μάλιστα πως θα του δώσει σημαντικό υπουργείο στην κυβέρνηση του. Παρόλο που, συμφωνα με δημοσκόπηση, ο Τζόνσον είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος στα 100.000 μέλη του κόμματος που σε περίπτωση ισοψηφίας των δύο εναπομεινάντων υποψηφίων θα κληθούν να δὠσουν τη λύση, δεν είναι βέβαιο πως θα περάσει από τις συμπληγἀδες των βουλευτὠν.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.