ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία:Προβάδισμα Τζόνσον στην πρώτη ψηφοφορία για τη διαδοχή της Μέι

15:55 - 13 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία:Προβάδισμα Τζόνσον στην πρώτη ψηφοφορία για τη διαδοχή της Μέι
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επικράτησε με μεγάλη διαφορά στον σημερινό πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι. Τρεις υποψήφιοι αποκλείστηκαν.

Επτά από τους δέκα υποψήφιους για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος θα συμμετάσχουν στην δεύτερη ψηφοφορία, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, καθώς τρεις δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το όριο των 17 τουλάχιστον ψήφων που απαιτούνταν.

Αποκλείονται η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων 'Αντρεα Λίντσομ, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ ΜακΒέι και ο βουλευτής Μαρκ Χάρπερ, που έλαβαν 11, 9 και 10 ψήφους αντίστοιχα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Πρώτος σε αυτή την αρχική ψηφοφορία, όπως αναμενόταν, είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με 114 ψήφους και ακολουθούν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ με 43, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μαικλ Γκοβ με 37, ο πρώην υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ραμπ με 27, ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ με 23, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ με 20 και ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ με 19.

Ο Τζόνσον δήλωσε περιχαρής που κέρδισε την πρώτη ψηφοφορία, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος.

"Ευχαριστώ τους φίλους και τους συναδέλφους μου στο Συντηρητικό και Ενωτικό Κόμμα για τη στήριξή τους", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter. "Είμαι περιχαρής που κέρδισα την πρώτη ψηφοφορία, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα".

Σύμφωνα με την Επιτροπή 1922, που επιβλέπει τη διαδικασία, ψήφισε το σύνολο των 313 βουλευτών, χωρίς να υπάρξουν άκυρα ψηφοδέλτια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 13 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.