ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εurogroup: Συμφωνία για προϋπολογισμό, «στον αέρα» η εγγύηση καταθέσεων

11:48 - 14 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Εurogroup: Συμφωνία για προϋπολογισμό, «στον αέρα» η εγγύηση καταθέσεων
Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup κατέληξαν σε ένα σχέδιο όρων που θα περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού προϋπολογισμού για την περιοχή της Ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του οργάνου Μάριο Σεντένο.

Μετά από πολύωρη συνάντηση που ολοκληρώθηκε νωρίς τα ξημερώματα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μία κατ' αρχάς συμφωνία, ωστόσο άφησαν για μελλοντικές συναντήσεις τον καθορισμό των κρίσιμων λεπτομερειών.

Το μέγεθος του προϋπολογισμού της Ευρωζώνης θα καθοριστεί εντός του έτους από τους ηγέτες της ΕΕ, τόνισε ο Μ. Σεντένο και πρόσθεσε πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά, προκειμένου να καθοριστούν οι πηγές χρηματοδότησης. Για το θέμα αυτό, όπως είπε, «θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε εναλλακτικές σε πολιτικό επίπεδο».

Αναφορικά με το ευρωπαϊκό σχήμα εγγύησης καταθέσεων, τα κράτη-μέλη δεν είναι ακόμα έτοιμα να λάβουν αποφάσεις, σχολίασε ο Μ. Σεντένο, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη προόδου.

«Η πόρτα μου παραμένει ανοιχτή», τόνισε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη διένεξη με την Ιταλία, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει να έχει επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία. Τόνισε ωστόσο πως θα συνεχιστεί η προπαρασκευαστική διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων στην Ιταλία, στη βάση της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος. «Οι κανόνες υπάρχουν για να είναι σεβαστοί», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:58 - 14 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.