ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σρι Λάνκα:Συνελήφθη ένας φερόμενος ως δράστης για τις αιματηρές επιθέσεις

18:23 - 14 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Σρι Λάνκα:Συνελήφθη ένας φερόμενος ως δράστης για τις αιματηρές επιθέσεις
Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη και την έκδοση ενός από τους βασικούς υπόπτους για τις πολύνεκρες επιθέσεις της 21ης Απριλίου στη Σρι Λάνκα.

Ο Αχάμεντ Μιλχάν Χαγιάτου Μοχάμεντ, 29 ετών, συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις υπόπτους σε χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέφερε η διεθνής αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο Κολόμπο, οι πέντε άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μοχάμεντ κατάγεται από τη Σρι Λάνκα και θεωρείται «υψηλόβαθμο στέλεχος» της τζιχαντιστικής οργάνωσης NTJ, η οποία πιστεύεται ότι ευθύνεται για τις πολύνεκρες επιθέσεις.

Από τις επιθέσεις αυτές, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σκοτώθηκαν 258 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 500. Οι καμικάζι ανατινάχθηκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε χριστιανικούς ναούς, σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες στη Σρι Λάνκα.

«Η σύλληψη και η έκδοση ενός από τους βασικούς υπόπτους των βομβιστικών επιθέσεων συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις η Ιντερπόλ είχε στείλει στη Σρι Λάνκα μια ειδική ομάδα για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στο έργο τους. Τον περασμένο μήνα οι αρχές της νησιωτικής χώρας ανακοίνωσαν τη σύλληψη άλλων δύο υπόπτων, στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.