ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βρετανία κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια

22:12 - 14 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Η Βρετανία κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια
Το Ιράν κατηγορεί η Βρετανία για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, επισημαίνοντας ότι κανένα άλλο κράτος ή μη κρατικός παράγοντας δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε "σχεδόν βέβαιος" ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στη Θάλασσα του Ομάν, παρότι η Τεχεράνη το αρνείται.

"Καταδικάζω τις χθεσινές επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων στον Κόλπο του Ομάν. Η δική μας εκτίμηση μάς οδηγεί το συμπέρασμα ότι η ευθύνη για τις επιθέσεις ανήκει σίγουρα στο Ιράν", δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, κάνοντας λόγο για παραβίαση των διεθνών κανόνων και καλώντας το Ιράν να σταματήσει κάθε μορφή αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας. "Αυτές οι τελευταίες χρονικά επιθέσεις βασίζονται σε ένα μοντέλο ιρανικής αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς και θέτουν σοβαρό κίνδυνο στην περιοχή", δήλωσε ο Χαντ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε ευθέως την Τεχεράνη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί έστρεψε τα βέλη του στις ΗΠΑ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι οι συνθήκες απαιτούν στενότερες σχέσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Μόσχα.

Τέλος, το Ιράκ ζητά να πέσουν οι τόνοι και να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.